VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Megmentő és felemelő szeretet. A mai tudomány a szeretetről

: Megmentő és felemelő szeretet. A mai tudomány a szeretetről

Kiadás:

h. n., 1975

Kiadó:

Ecclesia Könyvkiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

félvászon

ISBN:

9633634024

tartalom:

"A karitász ezen a világon ritkaság - mondja a latin. Hogy a valódi karitász ritkább a kelleténél, azt az a tény is bizonyítja, hogy ma ezt a szót a köznyelvben nem eredeti értelme szerint használjuk. Eredetileg: caritas olyan szeretet volt, amely tiszteletet is tartalmazott az iránt, akit szeretett, továbbá jóakaratot. Ma valamiféle jótékonykodást értünk rajta, tehát még az eredeti jelentés is veszendőbe látszik menni. Az idézett mondás pedig olyanféle élettapasztalatot látszik magában összesűríteni, amely szerint az emberek általában önzők, nincs bennük szeretet. A valóságos helyzet nem ilyen egyszerű. Inkább azt mondhatnók, hogy sok szeretet is van az emberek szívében, de ezt egyrészről valóban elnyomják érdekek, szenvedélyek, vágyak, kényszerhelyzetek, csüggedés, elfásultság és ezer más tényező. Másfelől pedig rengeteg gyűlölet, gonoszság, gyilkos érzéketlenség és kegyetlenség áll szemben emberi szívekben a szeretettel. Könyvünk pontos képet akar nyújtani a szeretet mai életéről. Mivel a szeretet vagy annak hiánya központi jelentőségű a mai emberiség sorsában, sorra vesszük a mai élet: magánélet, család, kultúra, társadalom, gazdasági élet területét a jelenlévő szeretet vagy annak hiánya szempontjából. Előbb azonban a mai tudományok: lélektan, szociológia stb., felismeréseit gyűjtjük össze: mit tudunk a szeretetről? A szeretet nem valami érzelmes, kedves ellágyulás, amely nélkül az élet azért megvolna valahogy, hanem épp napjainkban mutatkozik meg apokaliptikus méretekben, hogy elegendő szeretet nélkül az emberiség sorsa megpecsételődött. Isten válaszút elé állít mindnyájunkat: vagy teljesítjük végre a szeretet parancsát, vagypedig Sodoma és Gomora sorsa, Szent János apostol apokalipszisának megrettentő képei, Nostradamus jóslatai, stb., együttvéve sem képesek megrajzolni, ami fenyeget. Leginkább talán Hiroshima sorsa adhat róla képet... És nem csupán az egyéneknek, hanem az államoknak, mint ilyeneknek kell egyesülniük az emberiség nagy családjává. Lássuk tehát a következőkben: melyek a szeretet lelki gyökerei, mi a szeretetnek vagy hiányának hatása, következménye? Hogyan él ma a szeretet?"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!