VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Nyílt levél a tanácstalan katolikusokhoz

: Nyílt levél a tanácstalan katolikusokhoz

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Gede Testvérek

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639298476

tartalom:

"Marcel Lefebvre érsek (1905-1991) a [II. vatikáni] zsinati szakértő atyák egyike volt. A Zsinat szándékosan megtévesztő, modernista-progresszista határozatait az érsek lelkiismeretével és a katolikus Szenthagyománnyal összeférhetetlennek, a katolikus hívők hitére pedig veszélyesnek, rombolónak találta. Így lelkipásztori kötelességének tekintette, hogy felvegye a küzdelmet az Egyházba hatolt liberális-modernista-progresszista-szabadkőműves erők ellen a tiszta katolikus hit, a krisztusi erkölcs és a Szenthagyomány megőrzésére. E célokért alapította a Szent X. Piuszról elnevezett Papi Testvérületet, amely ma is fenntartja a tiszta katolikus tanítást, hitet és erkölcsiséget. Az érsek számos könyvben hívta fel a katolikusok figyelmét a Zsinat határozatainak megtévesztő, a hívek lelki- és hitéletét súlyosan zavaró voltára. Ebben a könyvében nemcsak liturgikus kérdéseket tárgyal, hanem bátran szembeszáll a katolikus Egyházba behatolt liberális tanokkal, amelyekkel a szabadkőművesség a maga céljainak megfelelően át akarja alakítani az Egyházat és a hívek vallási életét. Lefebvre-t nemcsak a liberálisok, de a kommunisták is ellenfelüknek tekintették, mert az érsek erőteljesen sürgette, hogy a Zsinat ünnepélyesen ítélje el a kommunizmust. (Nem rajta múlt, hogy ez elmaradt.) Jézus Krisztus a Sátánnal folytatott párbeszéde során háromszor mondott nemet. A ma oly divatos párbeszéd csak akkor nem válik elvtelen kompromisszummá, ha a párbeszédet folytató ember nemet mond minden sátáni tanra, mindarra, ami az Igazsággal, a krisztusi kinyilatkoztatással összeférhetetlen. Ez Lefebvre könyvének legfőbb tanulsága."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!