VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Pál apostol levelei

: Pál apostol levelei

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

371 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963360656x

tartalom:

A Szent István Társulat kiadási tervében szerepel az Újszövetségi Szentírás könyveinek részletes magyarázatokkal ellátott kiadása. János és Máté evangéliuma után most közreadjuk Pál apostol leveleinek kifejtését. Ezeknek a leveleknek a jelentőségét az adja meg, hogy Krisztus evangéliuma igazában Pál apostol munkássága által vált világvallássá. Nemcsak azért, mert Ő maga elvitte a tanítást az akkor ismert népek közé, hanem azért is, mert a Krisztusban megjelent megváltást és üdvösséget teológiailag értelmezte. Ő a hit világosságánál egészen megérti Krisztus misztériumát. Az Isten örök Fia nem azért lett emberré, hogy a törvény és a betű igájával beszűkítse életünket, hanem azért, hogy megkapjuk Isten gyermekeinek szabadságát. Megváltásunk abban áll, hogy részesedünk Isten természetfölötti ajándékaiban, magunkra öltjük a Krisztushoz való hasonlóságot, s így a nyelvi, faji, nemzeti és kulturális különbségek elhalványulnak. A másik központi gondolat a kiengesztelődés. Ha Isten meghirdette a bűnök bocsánatát és ő hajlandó az ellenünk szóló adóslevelet megsemmisíteni, akkor ezzel kötelez bennünket a nagylelkűségre embertársi viszonylatban is. Mi, emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy a szentírásból kiragadjunk egy-két tételt, s azzal igazoljuk egyoldalú életünket. Az apostol a keresztény szellemiséget és erkölcsiséget ebben foglalja össze: Az én életem Krisztus ... Nála tehát nem emberi bölcsességgel találkozunk, amelyet túlhalad az idő, hanem Isten üzenetével, amely minden kor emberét fel tudja emelni az eszmény magaslatára. Az önzés és a közömbösség korában szükségünk van arra a prófétai hangra is, amely tudatában volt annak, hogy az "Isten szava nincs megbilincselve."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!