VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Protreptikosz. Buzdítás a görögökhöz

: Protreptikosz. Buzdítás a görögökhöz

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ókeresztény Örökségünk

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639670049

tartalom:

˝Alexandriai Kelemen főként a teológia, de az ókortudomány területén is azok közé a szerzők közé tartozik, akiknek műveire mint első számú forrásra szoktak hivatkozni. Amellett, hogy kiválóan ismerte a Szentírást, műveiben a klasszikus irodalom átfogó ismeretéről is tanúbizonyságot tesz. Ezt alátámasztja az a tény, hogy fennmaradt munkáiban a keresztény írókon és az apokrifeken túl 360 nem keresztény szerzőt idéz. Ebben a művében, egy antik szónoki műfaj, a logosz protreptikosz formáját felhasználva kísérli meg az Alexandriában élő korabeli pogány görög értelmiség számára egyrészt kimutatni a bálványimádás és a különféle misztériumvallások gyakorlatúnak tarthatatlanságát, másrészt a valóságosan létező Istenbe vetett hit felé fordítani a figyelmet. Művében nemcsak a teológiát művelők, de a klasszikus irodalom, az antik filozófia, illetve a vallástörténet iránt érdeklődők is igazi gyöngyszemekre lelhetnek.˝( Tóth Vencel OFM)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!