VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Szentelési szertartások. A diakónus, a pap és a püspök szentelési szertartása és magyarázata

: Szentelési szertartások. A diakónus, a pap és a püspök szentelési szertartása és magyarázata

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639670006

tartalom:

˝A II. Vatikáni Zsinat Liturgikus konstitúciójának szellemében az Egyház a zsinatot követő időszakban sorra megújította a szentség-kiszolgáltatás addigi formáit. II. János Pál pápa rendelte el Ritus ordinatum kezdetű dekrétumával az ordinációk szertartáskönyvének kiadását. A javított szertartáskönyvben sok változtatás van a zsinat utáni első kiadáshoz (1968. VI.. 19.) viszonyítva. A változtatás nyilvánvaló oka az, hogy a megújított és végléges szertartásban egyházunk tanítóhivatala jobban kifejezésre akarta juttatni a II. Vatikánum tanítását az egyházi rend szentségéről és az ordo három fokozatának egymáshoz való viszonyáról. A diakónus, a pap és a püspökszentelésre minden érdekelt, a szentelő főpásztor, a szentelendők, sőt még a rokonok és barátok is készülnek. A szentelendők megismerik a szentelési szertartás szerkezetét, főbb részeit és az egyes liturgikus jelképek jelentését és jelentőségét. Elterjedt szokás, hogy a jelöltek a szentelés előtt az asszisztenciával együtt szentelési próbát is tartanak. Remélhetőleg ez a magyarázatokkal ellátott szertartáskönyv jó szolgálatot tesz majd a szentelendőknek...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!