VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Vallások, szekták és a kereszténység

: Vallások, szekták és a kereszténység

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Kereszténység Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633606233

tartalom:

"A föld minden népe egyetlen közösséget alkot: egy az eredetük is, hiszen Isten telepítette be az emberi fajjal az egész földet. Végső céljuk is egy: ISTEN. A vallásoktól feleletet várnak az emberek létük megoldatlan rejtélyeire, melyek most is, mint régen, mélységesen nyugtalanítják a szívet. Mi az ember? Mi az értelme és célja életünknek? Melyik az igazi boldogsághoz vezető út? Mi a halál? Mi az a létünket körülölelő, legvégső, megnevezhetetlen titok, amelyből eredünk és ahova megyünk?" (Zsinati nyilatkozat az Egyház és a nem-keresztény vallások viszonyáról 1.). Giuseppe de Rosa olasz jezsuita vallástörténész ebben az összefüggésben mutatja be a világ nagy vallásait és korunk legismertebb szektáit. Ismerteti történetüket, tanaikat, miközben mindig keresi - már ahol lehet - a testvéri párbeszéd lehetőségét. Egységesülő és ellentétektől felszabadult világunkban minden kereszténynek ismernie kell a zsidó hit, az iszlám, a hinduizmus és a buddhizmus tanait. Tisztán kell látnia azt is, mit hirdetnek Jehova tanúi, a Moon-szekta és az új keleti "vallások" képviselői, mit kell gondolnia és mondania, amikor lélekvándorlásról, asztrológiáról, spiritizmusról, mágiáról - sőt - sátánizmusról hall. E tudás birtokában tehet eleget Szent Péter felszólításának: "Legyetek mindig készen arra, hogy mindenkinek megfeleljetek, aki csak kérdezi, mi az alapja reményeteknek" (1 Pét 3,15).

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!