VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Világosság a sötétségben

: Világosság a sötétségben

Kiadás:

Budapest, 1914

Kiadó:

Élet Irodalmi és Nyomda Rt.

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bibliotheca Vitae - Az élet könyvei

Terjedelem:

314 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az a Prohászka, aki annyit és oly tűzzel hordta szívében és ajkán Xavéri sz. Ferenc szavát: "Lelkeket adj nekem, lelkeket!" és aki harminc éven keresztül régi és új utakon ennek a szent szenvedélynek szolgálatába állította zsenijének minden fényes tehetségét: mikor IX. Pius pápa akaratából a székesfehérvári püspöki székbe került, híveivel szemben nem is gondolhatott másra, mint hogy lelküknek lett püspöke : episcopus animarum vestrarum ... Ő, aki a keresztény lélek Isten-fiúi méltóságáról olyan mélységes meggyőződést táplált, nem gondolhatott mást, mint hogy hívőinek a legjobb lelki táplálék is épen csak elég jó. Nem habozott tehát lelki életüket a gyökérszerű, alapvető nagy kinyilatkoztatott igazságokra beállítani, nevezetesen az Úr Krisztusban való misztikái egységre; sőt a modern élet kikezdettségének világos tudatában vállalkozott arra, hogy - miként korábbi hallgatóságánál, az ország értelmi elitjénél - a hit alapjait biztosítsa : Isten léte és jelenléte, a lélek halhatatlansága, a kegyelem valósága, a vallási alapélmény elemzése - ezekkel a témákkal mert és tudott egyszerű hívei elé is állni. Ilyenformán ezeknek a pásztorleveleknek - csak a tisztán elvi jelentőségűek kerültek bele ebbe a gyűjteménybe - a lapjairól és soraiból kibontakozik egy olyan püspöknek a képe, mint voltak a régi dicső egyház nagy püspökei: Nagy sz. Vazul, Szent Ágoston, Nagy sz. Gergely, akik a püspökségi hierarchiai tekintélyét az egyéni szellem kiválóságával elevenítik; amikor leülnek a templomuk apszisában álló püspöki székre, tanításukból a hierarchiai tanító tekintély, a géniusz fénye és a szuverén lelki vezér ereje szól."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!