MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A fák és a város. A települések zöldterületeinek létesítése, fenntartása és biológiai kérdései

A fák és a város. A települések zöldterületeinek létesítése, fenntartása és biológiai kérdései

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Építészet Kertészet Környezetvédelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Biológiai környezetünk védelme

Terjedelem:

214 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632302834

tartalom:

A fás növények a természet nagy értékű ajándékai, amelyek között akadnak hosszú életűek, talán ezerévesek is. Nem véletlen, hogy így válhatott már az emberiség történelmének hajnalán a "fa" "strom", "drevo", "derevo", "drzewo", "Baum" a biztonság, a hosszú élet, a kultúra, a termékeny földek, a kedvező életlehetőségek jelképévé.
Ezeket a gondolatokat a VI. Dendrológus Tanácskozás budapesti elnöki megnyitójában mondta dr. Terpó András, a Dendrológiai Föderáció társelnöke.
A legutóbbi tanácskozás elsősorban a városok fás növényeivel foglalkozott. A telepítésre és városi életmódra alkalmas fás növények előállításának, nemesítésének, ökológiai igényeinek vizsgálata, a fák jogi helyzete nagyon sok és bonyolult problémát jelentett a dendrológusok, a városi tanácsok, az építővállalatok számára már eddig is. Az említett és a felvetődő kérdések eredményes megvitatásához és megoldásához kívánt a tanácskozás sok új módszert és tapasztalatot adni. Az elhangzott előadások és hozzászólások anyagát gyűjtöttük össze ebben a műben, hogy minél többen értesüljenek róla, hasznosíthassák környezetünk védelme, fejlesztése, szépítése érdekében.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!