MEZŐGAZDASÁG / Kertészet kategória termékei
Gyomnövények, gyomirtás

: Gyomnövények, gyomirtás

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kertészet Növényvédelem Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

786 p., 16 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A produktívabb termelés elérése érdekében mezőgazdaságunk fokozottan igényli mindazokat az ismereteket, amelyek a termelési tényezők kedvező befolyásolására segítséget nyújthatnak. A mezőgazdasági termelésben a nagyobb termés elérésének egyik leghátráltatóbb tényezői a gyomnövények. Így a velük kapcsolatos korszerű ismeretek nélkülözhetetlenek, és a termések kialakításában döntő a szerepük. Ujvárosi Miklós évtizedes elméleti és gyakorlati kutatásait magában foglaló műve nagy nyeresége mezőgazdasági irodalmunknak, mert a gyomkérdés igen szerteágazó anyagát ilyen biológiai és agrotechnikai összefüggésekben, ilyen komplex módon eddig szakirodalmunkban egyetlen munka sem foglalta össze. Mind az elméleti, mind a gyakorlati szakemberek teljes bizalommal fogadják e munkát azért is, mert a szerzőnek 1951-ben megjelent "Fontosabb szántóföldi gyomnövények" c. könyve jóval szűkebb keretben is kielégítette az iránta támasztott igényeket, és ennek bizonyságaként igen rövid idő múlva első kiadása teljesen elfogyott. A gyakorlati gazdálkodás sokoldalú kívánalmai szükségessé és nélkülözhetetlenné tették e mű megjelenését. A gyomosodás rendkívül nagy népgazdasági jelentőségét a gyomok által okozott károsodás, terméskiesés tükrében tárja fel a gyakorlati szempontokat kitűnően érvényesítő könyv. Hazai viszonyokra vonatkoztatott megállapításai megdöbbentően igazolják, hogy a gyomok a termés fokozásának leghátráltatóbb fékjei..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!