MEZŐGAZDASÁG / Kertészet kategória termékei
Kertészkedés

: Kertészkedés "mérgek" nélkül

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kertészet Környezetvédelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kertünk Házunk Otthonunk

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632310861

tartalom:

"A mezőgazdasági üzemek környezetszennyezéséről napjainkban már sokat beszélünk, sőt bizonyos megelőző intézkedéseket is hozunk. A házikertek, kiskertek vegyszerekkel való szennyezettsége viszont sehol sem kerül szóba. Pedig ha az amatőr kertészek szakképzettségét vesszük alapul, a szennyezettség nagyobb mérvű lehet, mint a szakemberek által vezetett üzemekben. A növényvédelmet, a műtrágyahasználatot ugyanis az üzemben növényvédő vagy agrokémiai szakember vezeti, laboratóriumi, műszeres vizsgálatokkal kiegészítve. A szüretre, a termésszedésre is a vegyszerek lebomlási idejének ismerete alapján kerül sor. Mindezek a szakismeretek aligha kérhető számon a kerttulajdonosoktól. Növeli a veszély nagyságát a baráttól, szomszédtól, esetleg az üzemből "beszerzett" vagy kölcsönkapott vegyszerek részaránya is. A vegyszer nem az eredeti csomagolásban kerül új felhasználójához, természetesen így az adagolás mennyisége sem mindig egyértelmű. A túlbuzgóság is növeli a veszélyt. Nagyon sokan kevésnek tartják az ezrelékes arányokat, ezért a kártevő vagy kórokozó teljes elpusztítását a nagyobb adagoktól várják. Nem gondolva ilyenkor arra, hogy ez a töménység már az emberre is veszélyes lehet. Különösen veszélyes a helytelen vegyszerezés a kisgyermekek egészségére. Márpedig olyan kiskert aligha akad, amelyben kisgyerek, unoka ne vágyna a fáról frissen fogyasztható gyümölcsre. A tiltás ellenére is megkóstolja! A még le nem bomlott vegyszer, a túlzott koncentráció valóban "méreg" lehet számára. A kellő óvatosság felismeréséhez, esetleg a szemléletváltozáshoz lehet jó olvasmány Alwin Seifert könyve. A vegyszer nélküli kertészkedés híve a szerző. Írása - szenvedélyessége ellenére - hasznos olvasmány. Felhívja a figyelmet a vegyszerezés veszélyeire, és módszereket javasol helyettesítésükre, amelyek a magyar kertbarátmozgalomban is kipróbálhatók, hiszen házikertjeink és kiskertjeink hasonló adottságúak, mint a könyvben található példák. A vegyszerek részarányának csökkenése - párosulva a helyes és gondos műveléssel - valóban az egészségesebb életmódhoz vezethet. Különösen igaz ez a kertbarátokra."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!