MEZŐGAZDASÁG / Kertészet kategória termékei
Öntözzük kertjeinket!

: Öntözzük kertjeinket!

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Kertészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kertünk Házunk Otthonunk

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ókori indiai mondás szerint: Ha a nap a termés atyja, akkor a víz annak anyja. E régi bölcsességnek igazáról sokan megbizonyosodtak, akik növényekkel, kertészkedéssel foglalkoztak már. Pontosabban fogalmazva: aki kertet, háztájit művel, jól tudja, hogy a növények számára a víz éppen olyan fontos, mint a fény, a levegő vagy akár a tápanyagokban gazdag talaj. Ez a könyv azonban a vízről sokkal többet is elmond. Bebizonyítja, hogy az öntözéshez nem elegendő csak egyszerűen kinyitni a csapot. Ha rossz időpontot választunk, vagy nem a megfelelő mennyiségű vizet juttatjuk ki, súlyos károkat, sőt növénypusztulást is okozhatunk - nagy szárazság idején pedig a növények életét menthetjük meg egy alapos öntözéssel. Benne részletesen megtalálhatók a különböző zöldségfélék, gyümölcsfák, a szőlő, a virágok és egyéb dísznövények, a fenyők és néhány ún. "szántóföldi növény" öntözésének módjai. Nemcsak azt mondja el, hogy hogyan öntözzünk, hanem azt is, hogy miért fontos gondosan megválasztani a növények vízellátásának módszerét és idejét. Megmagyarázza, hogy sok esetben miért hatástalan az öntözés, illetve mikor s milyen mennyiségben lehet káros. Bemutatja az öntözés eszközeit, segítséget nyújt megtervezéséhez, szakszerű, eredményes és gazdaságos kivitelezéséhez. Mintegy négyezer évvel ezelőtt Babilonban szigorú törvény alapján büntették meg azt, aki nem használta ki öntözési lehetőségeit. Ma önmagát bünteti, aki kellő ismeretek és tájékozottság nélkül fog hozzá e fontos munkához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!