Az 1955-ben megjelent első kiadás rövid idő alatt elfogyott. Ez mutatja, hogy milyen nagy az érdeklődés a paprikatermesztés iránt.
A szerző 14 ív terjedelemben, népszerű formában szól az olvasóhoz, saját és más hazai kísérleti eredményekkel bizonyítja állításait. A könyv átfogóan, minden részletre kiterjedően foglalja össze az étkezési paprikatermesztés fontos tudnivalóit. A paprika származásával és termesztéstörténetével kezdve a növénytani és biológiai leíráson keresztül foglalkozik a könyv a paprikatermesztési tájakkal, majd a termesztés agrotechnikáját, vetésforgót, talajelőkészítést, trágyázást, vetést, ápolást, betakarítást tárgyalja
MEZŐGAZDASÁG / Kertészet kategória termékei
Angeli Lambert: Paprikatermesztés. Az étkezési és fűszerpaprika termesztése
Kiadás:
Budapest, 1959
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
165 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Kissé foltos kötet.