TÖRTÉNELEM / Kína történelme kategória termékei
Kína Kommunista Pártja: A proletárdiktatúra történelmi tapasztalatairól

Kína Kommunista Pártja: A proletárdiktatúra történelmi tapasztalatairól

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Kína történelme Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

31 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

"1956 áprilisában a Sztálin-kérdéssel kapcsolatban megvitattuk a proletárdiktatúra történelmi tapasztalatait. Azóta a nemzetközi kommunista mozgalomban ismét több olyan esemény zajlott le, amely magára vonta népünk feszült figyelmét. Miután lapjaink közölték Tito elvtárs november 11-én mondott beszédét, valamint a különféle országok kommunista pártjainak e beszédről írt kommentárjait, sokakban több választ követelő kérdés merült fel. E cikkben főleg a következő kérdésekre térünk ki: 1. a szovjetunióbeli forradalom és építés alapvető útjának értékelése; 2. Sztálin érdemeinek és hibáinak értékelése; 3. a dogmatizmus és a revizionizmus elleni harc; 4. a világ proletariátusának nemzetközi szolidaritása."

leírás:

Az eredti szöveg a Zsenminzsipaóban "Még egyszer a proletárdiktatúra történelmi tapasztalatairól" címmel jelent meg. A cikket a KKP politikai bizottságának kibővített ülésén lefolyt vita alapján írták.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!