FÖLDRAJZ / Kína kategória termékei
A kínai nevek és szavak magyar átírása

A kínai nevek és szavak magyar átírása

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kína Nyelvkönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

53 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A kínai szavak és nevek következetes és helyes írásához kínál segédeszközt e kiadvány mindenkinek, aki a munkája során kínai szavakat, neveket tartalmazó szövegekkel találkozik a sajtóban, fordítás közben vagy könyvtári munkában. Tartalmazza mind a Kínai Népköztársaság Írásreform Bizottsága által kidolgozott, hazájában hivatalossá váló latin betűs átírási rendszert, a pinyin átírást (ez egyben meghatározza az alapjául szolgáló kínai köznyelv szótagjait), mind a főbb angol, francia, német, orosz átírásokat a magyar tudományos és népszerű átírással együtt, a gyakorlati munka megkönnyítésére keresőkkel ellátva. Az érdeklődők számára közöljük a szótagokat a nemzetközi fonetikai átírással is. A kínai nevek és szavak magyar átírása a magyar helyesírási szabályzat része, nélkülözhetetlen kiegészítője mind a Magyar helyesírási szótárnak, mind a Keleti nevek és szavak magyar átírása című akadémiai kiadványnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!