FÖLDRAJZ / Kína kategória termékei
Dissertatio de acupunctura. Az akupunktúráról. [Facsimile]

: Dissertatio de acupunctura. Az akupunktúráról. [Facsimile]

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kína Orvostudomány Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Terjedelem:

109 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630546671

tartalom:

"Az akupunktúra vékony fémtű bejuttatása az emberi szervezet valamely betegségtől érintett részébe" - ezt a pontos meghatározást 1830-ban Laner Antal adta orvos-sebészdoktori értekezésében, melyet "orvosdoktori babérok előírásos megszerzése végett" kellett benyújtani a Pesti Királyi Tudományegyetemen. E ritka orvostörténeti dokumentum Európában az orvosi értekezések között harmadikként foglalja össze kora legjobb színvonalán mindazt, amit erről az ősi keleti tűszúrásos gyógyászati módszerről tudni lehetett - s ami mostanában, a biológiai, műszaki, matematikai előrehaladással vagy akár a lézertechnikával egyre elterjedtebbé válik. Amíg az orvosképzés szakterületei közé illeszkedhet, addig történetére, hatásmechanizmusára, indikációs skálájára, de veszélyeire és korlátaira is máig figyelemfelkeltően utal ez az egykori disszertáció. Az 1830-ban latin nyelven megvédett orvos-sebészdoktori értekezés facsimile kiadása és magyar nyelvű fordítása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!