TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Miről vallanak a papiruszok? (I.e. IV. - i.sz. VIII. század)

Miről vallanak a papiruszok? (I.e. IV. - i.sz. VIII. század)

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európai antológia

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Nagyon sok szín és részlet hiányoznék az antikvitás hétköznapjairól alkotott képünkből azok nélkül a papiruszok nélkül, amelyek kétezer esztendőn át rejtőzködtek Egyiptom száraz homokjában, míg a múlt század végétől kezdve nagy tömegekben fel nem tárták és az utókor számára hozzáférhetővé nem tették őket. Ezek a papiruszok, melyekkel külön tudományág, a papirológia foglalkozik, az i. e. III. századtól (az egyiptomi Ptolemaios dinasztia uralomra jutásától) a VII. századig (a mohamedán hódításig) terjedő időszakot ölelik fel. Legnagyobb részük a római uralom évszázadaiból való. Ezek a dokumentumok (hivatalos és magánlevelek, okmányok) fényt derítenek az egyén és a társadalom életének szinte valamennyi oldalára; megismerjük belőlük a családi perpatvarokat, a közigazgatás működését, a katonáskodást, a mezőgazdaságot, ipart, a művelődést, az országos eseményeket stb. S mindez a hajdani emberek közvetlen, mesterkéletlen, s ugyanakkor kifejező hangján és stílusában válik eleven valósággá, és szolgál tanulságul az emberi művelődés iránt érdeklődő mai olvasó számára.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!