TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Adelphoe

: Adelphoe

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Auctores Latini

Terjedelem:

148 p. 12 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Terentius Adelphoe c. műve az afrikai származású felszabadított rabszolga-író utolsó alkotása. A mű, a görög és római műveltség jelentős irodalmi és kultúrhistóriai emléke a görög erkölcstan érdekes kérdését, a helyes nevelési módszerek és az ideális szülői magatartás ma is aktuális problémáját állítja középpontba. A bevezető tanulmány a kor irodalmi törekvéseinek és Terentius művészetének bemutatása mellett részletesen elemzi azokat a változásokat, melyeket a római író görög mintáján, Menandros vígjátékán végrehajtott. Eligazít a tanulmány verstani kérdésekben is, és kitekintést nyújt Terentius hosszú világirodalmi hatására. A kommentár felhasználja a késő antikvitás neves grammatikusának, Donatusnak magyarázatait és a nyelvi jelenségek értelmezésén túl a költő művészi eszközeit is elemzi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!