TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Az olympiai játékok története [Reprint]

: Az olympiai játékok története [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Sportpropaganda

Kategóriák:

Klasszika-filológia Művelődéstörténet Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637542221

tartalom:

"Az olimpiai játékok megannyi felemelő mozzanata közül is kiemelkedik az eredményhirdetés. A győztes versenyző kerül a sportvilág érdeklődésének középpontjába, amikor tiszteletére felhangzik a nemzeti himnusz és felkúszik a főárbocra a győztes országának nemzeti lobogója. Mindebben megerősítettek azok az élmények, amelyek során NOB-tagminőségemben "versenyzőközelben" láttam a győztest, olvashattam arcáról az öröm, a büszkeség, a meghatottság, a köszönet villámsebesen cikázó rezdüléseinek megnyilvánulásait. Ez a nagyszerű, örök életre maradandó élmény nem jutott osztályrészéül 50 évvel ezelőtt volt kedves történelemprofesszoromnak, dr. Mező Ferencnek. 1928-ban Amszterdamban távollétében játszották el a magyarok közül elsőként neki himnuszunkat és vonták fel tiszteletére a nemzeti trikolórt. "Életem legszebb percei lehettek volna ezek, de a sors mostohaságából nem lehettem ott" - írta dr. Mező Ferenc egyik megemlékezésében. A technikai fejlettség akkor még azt sem tette lehetővé, hogy televízión nézhesse végig a felemelő ünnepséget, amelyet győzelme alkalmából rendeztek, s láthassa azt a határtalan örömet, büszkeséget, amely eltöltötte a kis magyar tábort az amszterdami olimpiai stadionban. Nem gazdagodhatott egy életre szóló élménnyel és erről egyetemi előadásai során néha kissé kesernyésen tett említést. Elvett valamit a sors, vagy talán a szűk látókörét kicsinyesség, amit nem pótolhatott akkor semmi ... Annál inkább később! Dr. Mező Ferenc az amszterdami olimpia művészeti versenyének irodalmi pályázatára elküldött Az olympiai játékok története című munkája rövidesen világhírűvé vált. Különösen, miután köztudott lett, hogy dr. Mező Ferenc, a kiváló filológus eredeti görög és latin nyelvű forrásmunkák alapján írta meg oly plasztikus művét, méghozzá úgy, hogy az ősi Olympiába csak egy évvel az amszterdami dicsőség után jutott el életében először ..."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!