TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
De coniuratione Catilinae

: De coniuratione Catilinae

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Auctores Latini

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Kiadványunk Sallustiusnak, az i. e. I. század jelentős római történetírójának talán legnépszerűbb művével foglalkozik. A Catilina-monográfia átfogó képet ad Róma addigi történetéről, melynek során Sallustiusa minenkori erkölcsi viszonyok változásával indokolja a politikai életben bekövetkezett változásokat. A történetíró a római köztársaság morális és politikai hanyatlása eredményének és legfőbb megnyilvánulásának tartja a catilinariusok mozgalmát. A tankönyv szerzői nem csak a Catilina-monográfiával kapcsolatos sokat vitatott kérdésekre igyekeztek választ adni, hanem az eddigi szakirodalom legfontosabb megállapításait figyelembe véve, kísérletet tettek arra, hogy egy egységes - saját véleményüket is magába foglaló - sallustiusi képet vázoljanak fel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!