TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
De Signis. In C. Verrem actionis secundae liber IV.

: De Signis. In C. Verrem actionis secundae liber IV.

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Sorozat:

Auctores Latini

Terjedelem:

160 p., 20 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Marcus Tullius Cicero 106-ban született lovagrendi családból Arpinumban, retorikai és jogi tanulmányait Rómában végezte a kor legkiválóbb jogtudósainál, a Scaevoláknál. Homo novusként (vagyis olyan férfiként, akinek az ősei közül még senki sem töltött be vezető tisztséget, és nem volt a szenátus tagja) az advocatusi pálya ideális felemelkedési lehetőséget nyújtott számára.
A Verres elleni beszédek elmondására 70-ben került sor, miután Szicília lakosai felkérték, hogy lássa el a vádat az őket három éven át módszeresen fosztogató propraetor ellen.
Az öt könyvből álló Verres elleni második beszéd (Oratio in Verrem secunda) mindenre kiterjedő részletességgel pótolja az összefüggő perbeszédet: az első könyv Verres előéletével, az ezt követő négy pedig Szicíliában elkövetett bűntetteivel foglalkozik. Az öt könyvet felölelő második beszéd sohasem hangzott el a törvényszék előtt: a vádlott nem várta meg a per befejezését, hanem önkéntes száműzetésbe (exilium) ment.
A kötetben latinul olvasható negyedik könyv Verres azon zsarolásaival, rablásaival és erőszakos bűntetteivel foglalkozik, amelyek a szicíliai műkincsek megszerzésére irányultak, vagyis kivételesen értékes forrásanyag nemcsak a római jog és retorikai irodalom, hanem a művészettörténet tanulmányozásához is. Cicero hol megrendítően, hol szellemesen beszéli el a rablások sorát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!