TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Görög-római mythologiai zsebszótár

Görög-római mythologiai zsebszótár

Szerkesztő:

Kiadás:

Pesten, 1844

Kiadó:

Trattner-Károlyi

Kategóriák:

Klasszika-filológia Mitológia Régi nyomtatványok Szótár

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

526 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Mythologia, görög szó, s magyarul, szorosb értelemben, annyit tesz, mint mesebeszéd, mesemagyarázat. A szó jelentéséhez azonban vallási fogalom is járulván: "hitregetannak" mondhatjuk azt, mihez képest aztán a mythologia általában a (hajdani és újabb) pogánynépek isteneik- s vallási szertartásaikróli tanoknak magyarázását; amennyiben pedig görög-romai hitregék fejtegetését kiválólag tartalmazza, a görög, s illetőleg római nép vallásának magyarázását jelenti. Maga a mythosz vagyis rege, lehet történeti, ha annak valóságos események; physikai, vagyis természeti, ha a természeti erők hatása, és vallási, ha az istenekre vonatkozó mesékbe burkolt régi hit, régi tan szolgálnak alapjául. E hármas alapot azonban ritkán találhatni fel külön, hanem közönségesen mindhárman egymással összevegyítve, összezavarva mutatkoznak, s miután az utóbbi, vagyis vallási alap, majd minden mythoszban leginkább uralkodik, innen a tudománnyá alakított Mythologia alatt közönségesen a vallás-, vagy hitregetant értjük.˝

leírás:

Átkötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!