TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Marcus Annaeus Lucanus Pharsaliája vagyis a polgárháború

: Marcus Annaeus Lucanus Pharsaliája vagyis a polgárháború

Fordító:

Kiadás:

Pest, 1867

Kiadó:

Ráth Mór

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Marcus Annaeus Lucanus, (39 65), római költő. Számos alkotása közül ránk csupán főműve, a Pharsalia" maradt, amelyben kora stílusának megfelelően retorizálva kelt versenyre Vergilius Aeneis" című művével, az életrajzok, Petronius, valamint egyes kéziratok Bellum civile" (Polgárháború) címmel említik. Tárgyául a vergiliusi dicső múlt helyett a dicstelen múltat választotta: a Julius Caesar és Pompeius közti háborút. Művéhez a történelmi anyagot Julius Caesar Bellum civile" (A polgárháborúról), illetve Livius művének elveszett 109-116. könyveiből merítette. Művét a kortársak (Statius, Martialis, Tacitus, Juvenalis) nagy elismeréssel fogadták. A késő antikvitásban már több kritikával illették, de gyakran idézték és magyarázták. A középkor egyik legismertebb ókori római szerzője volt, a mű maga több, mint 200 középkori másolatban maradt ránk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!