TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Salamon avagy a történet vége

: Salamon avagy a történet vége

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kréné - ókori források, ókortörténeti tanulmányok

Terjedelem:

140 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639494771

tartalom:

Salamon története elválaszthatatlan Dávid alakjától, bár mintha a híres fiú a bibliai szövegek mennyiségében és változatosságában is elmaradna apja mögött. Salamon hagyatéka azonban első pillantásra is izgalmas, ha pedig egy kissé belemélyedünk, akkor nyomban kiderül, hogy az ókornak ez a jelentős személyisége sem adja könnyen titkait. Államának kiterjedése heves viták tárgya, miként gazdagsága és emberfeletti bölcsessége is. A nevéhez fűződik a világ alighanem leghíresebb, mára nyomtalanul eltűnt épületének, a jeruzsálemi templomnak felépítése. Érdemes hát fellebbenteni alakjáról a hagyományok dús szövésű fátylát, hogy legalább egy röpke pillantást vethessünk Salamonra, Dávid fiára. Kőszeghy Miklós Salamon című műve egy kettős kompozíció második tagjaként készült el. Az első kötet 2001 tavaszán Dávid címmel jelent meg. A Salamon című kismonográfia megjelentetését az a tudományos meggyőződés vezérli, hogy egy Dávidról szóló munka befejezése elképzelhetetlen a salamoni kor problémáinak tárgyalása nélkül. Hiszen a dávidi folyamatok igazi eredményeiket, a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt csak Salamon idején hozzák meg. Őszintén remélhetjük tehát, hogy a tudományos szempontok együtt jelentkeznek majd a kötet remélhetően kedvező fogadtatásával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!