TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Tut-Ankh-Amen sírja

, : Tut-Ankh-Amen sírja

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Régészet Útleírás Egyiptom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Tut-ankh-Amen sírjának feltárásáról, a sír izgatóan érdekes megnyitásáról és az előkamra kincseinek leírásáról Howard Carter és A. C. Mace: Tut-ankh-Amen sírja című könyve számol be.
1926-ban a Tut-ankh-Amen világszenzáció csúcspontján, néhány hónap alatt 12 000 túrista tekintette meg a sírt. A „fáraó átka” vagy a „fáraó bosszúja” című rémséges legenda elindítója Lord Carnavon (a kutatás finanszírozójának) megdöbbentő halála. Egyiptológusok, kutatók vagy egyszerű munkások egyaránt természetellenes halállal estek áldozatául.
Történelmi tény, hogy 1930-ban a közvetlen feltárók közül már csak Carter marad életben. (Elhunyt A. C. Mace régész is, előző kötetünk társszerzője.)
Ez a kötet Carter további munkájának eredményeit tárja fel az olvasó előtt, s képet ad mindarról, ami e világraszóló felfedezés a mai napig újat és meglepőt hozott s egyúttal a múmiának és a sírban talált tárgyaknak tudományos feldolgozását is tartalmazza." 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!