TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Vergilius eclogái

: Vergilius eclogái

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

92 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A római irodalom egyik legnagyobb költő-egyénisége, Vergilius, a köztársaságkor utolsó időszakában, véres polgárháborúk közepette írta pásztori költeményeit, amelyek közül tíz "válogatott darabot", eclogát közzé is tett. Kötetünk ezt a tíz eclogát tartalmazza. Eleinte a görög bukolikus költészet mintáit követte, majd a mind önállóbb mondanivaló és forma révén a későbbi világirodalomra is nagy hatást tévő költészetet teremtett Vergilius. A polgárháború korának eseményeit is visszhangozza pásztori költészete, de az idillikus Arkadia megteremtésével a béke, a munka utáni vágyódást fejezi ki. Költészetünk nemes hagyománya, hogy költőink Vergilius eclogáit újra és újra fordítják. Számos régi és klasszikus értékű műfordítás után most Lakatos István ihletett fordításában jelennek meg Vergilius pásztori költeményei."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!