TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A debreceni rézmetsző diákok

: A debreceni rézmetsző diákok

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Helytörténet Könyvészet Művelődéstörténet Nyomdászat Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

87 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963207162x

tartalom:

˝A fametszetről, rézmetszetről és a rézkarcról való nyomtató eljárás a nyomdászattól függetlenül jött létre, de az ő szárnyain emelkedett magasba, s vált társadalmilag, történetileg jelentős művészi lehetőséggé. A rézmetszés az ötvösművészetből, az ötvösök vésett díszeiből (niello) fejlődött ki, de mindjárt kezdetben olyan nagy művészek ismerték fel jelentőségét és lehetőségeit, mint Martin Schongauer és Albrecht Dürer, akik egész sorozatokat alkotott rézmetszéssel... Érdekes, hogy Debrecenben, melynek 1561 óta szakadatlanul működő nyomdája volt (és van), viszonylag későn jelentkezik a rézmetszői tevékenység. Ennek oka valószínűleg a protestantizmus, s különösen a puritán kálvini ágának képellenessége... a ˝gyakorlati célú˝ metszetek mellett azonban vannak jelek arra is, hogy a rézmetszés a 18. század folyamán országosan is szinte szórakozás jelleget ölt...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!