ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
A kétszáz éves váci könyv (1772-1972)

: A kétszáz éves váci könyv (1772-1972)

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Könyvészet Művelődéstörténet Nyomdászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

124 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez a könyv egy alig ismert, hazai viszonyok között is harmadrendű vidéki nyomda két évszázados, értékekben gazdag történetét kívánja írásban és képekben áttekinteni. Az Olvasót nem akarjuk tudományos értekezéssel terhelni, bár ilyen irányú igényeinkről sem mondhatunk le egészen. A képeket kísérő tanulmány a tudomány művelőinek sok indítást, ötletet adhat, de sem a történet előadásában, sem pedig a váci nyomtatványok bibliográfiai bemutatásában nem nyújthat teljes képet. Címek, nevek, események idézésével is az adott keretek között csak utalhattunk a hazai és az egyetemes történet összefüggéseire, az irodalom- és művelődéstörténet főbb állomásaira, gazdaság- és ipartörténetünk eredményeire, helytörténeti vonatkozásokra. A kutató és az érdeklődő Olvasó számára a Jegyzetekben közöljük az érintkező tudományágak leg-fontosabb irodalmát és egyik-másik újszerűnek látszó megállapításunk forrását. A bemutatott váci nyomtatványokat az Országos Széchényi Könyvtárban, a Váci Vak Bottyán Múzeumban, a Váci Egyházmegyei Könyvtárban és a budapesti Kegyesrendi Központi Könyvtárban őrzik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!