ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
A Királyi Magyar Egyetemi Nyomda története 1577-1927

, : A Királyi Magyar Egyetemi Nyomda története 1577-1927

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Könyvészet Művelődéstörténet Nyomdászat Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Könyvbarátok Szövetsége

Terjedelem:

202 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A Királyi Magyar Egyetemi Nyomda 1927 november hó 20-án ünnepli alapításának 350-ik évfordulóját. Ebből az alkalomból adjuk ki ezt a nyomda negyedfélszázados történetét összefoglaló könyvet. Nyomdánk múltja jelentős fejezete a magyar művelődés történetének. Szakadatlan működésének hosszú ideje alatt mindenkor a hazai közművelődést szolgálta, főleg a tudományos és ismeretközlő munkák, valamint a tanítás könyveinek megjelentetésével, de a nemzeti irodalom is sokat köszönhet neki. Munkánkban a nagyszombati kornak (1577-1777) anyagát Iványi Béla szegedi egyetemi tanár kutatta föl, s e kort Czakó közreműködésével ő írta meg, a nyomda budai működéséről (1777-1867) szóló irattári dokumentumok adatait pedig Gárdonyi Albert székesfővárosi főlevéltáros gyűjtötte össze. Adatokat adtak még Kapossy János országos levéltárnok és Szittyay Dénes kiskomáromi plébános. A nyomda történetének tárgyi emlékeit Divald Kornél közreműködésével Czakó Elemér gyűjtötte össze s ugyanő ismerteti ezeket a könyv tipográfiai, könyvkötészeti, könyvészeti és művészeti vonatkozású fejezeteiben. Az Egyetemi Nyomda 350 éves múltjának összefoglalását a művelt magyar közönségnek szántuk, de művelődéstörténetünk kutatói is haszonnal forgathatják.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!