ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
A magyarországi papíripar története (1530-1900)

: A magyarországi papíripar története (1530-1900)

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Könyvészet Magyar történelem Nyomdászat Ipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

485 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző a papírnak - mint a kultúra és a civilizáció egyik legfontosabb segédeszközének -magyarországi életét ismerteti attól az időszaktól kezdve, amikor a papíripar még kézműves ipar volt; részletesen tárgyalja a magyarországi papírkészítés megindulását, fejlődését és átalakulását papírgyártássá. A munka nemcsak azért jelentős, mert elsőnek mutatja be a hazai papíripar történetét, hanem azért is, mert mint történeti segédtudományt megalapozza hazánkban a papírtörténetet és a vízjelkutatást. De jelentős és újszerű a munka azért is, mert először kísérli meg, hogy elsősorban levéltári források alapján, minden szempontból megvizsgálva, összefüggéseiben tárja fel egy hazai iparág történetét. A monográfia méltán számít a történészek, levéltárosok, könyvtárosok, a papír- és nyomdaipar szakemberei, valamint az egyetemi oktatók és hallgatók érdeklődésére."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!