ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Az egri érsekmegyei könyvtár szakszerű czímjegyzéke I-II. kötet, I. kötet pótlékfüzet

Az egri érsekmegyei könyvtár szakszerű czímjegyzéke I-II. kötet, I. kötet pótlékfüzet

Kiadás:

Eger, 1893

Kiadó:

Érsek-Lyceum Könyvnyomda

Kategóriák:

Könyvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1460 p., 126 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Könyvtárunk értékére nézve, e katalógust lapozgatva, ki-ki fogalmat szerezhet magának. Különben felhozhatom, hogy Toldy Ferenc "Egri szünnapok" czímű füzetkéjében könyvtárunkról szólva azt mondja, hogy :"Könyvkincse Egert tudományos tekintetben hazánk egyik első városává avatja. - A fő szakok gazdagon ellátvák illető classicusaikkal s a múlt század nagyszerű gyűjtelékes és forrásmunkáival, különösen a theologia és história; de nem hiányoznak az archeológia, szépművészet és természettudományok némely fontos és nagyszerű képes munkái sem. - Pesten kívül alig fogjuk a Mátyás király által létrejött liturgiai irodalmat csak így képviselve találni, mint Egerben. - A kéziratok osztálya számára nem igen nagy s a hazai dolgokra aránylag kevés érdekeset nyújt: annál becsesebben ékesítik azt a külföldi irodalomhoz tartozókból; s e tekintetben az egri könyvtár alighanem a leggazdagabb hazai könyvtáraink között." Részlet Michalek Manó előszavából

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!