ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Egy antikvárius visszaemlékezései

: Egy antikvárius visszaemlékezései

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Könyvészet Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Századok

Terjedelem:

317 p., 4 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631522326

tartalom:

Stemmer Ödön (1881 - 1961) antikvárius. Könyvárusi tanoncéveit 1895-ben kezde egy Váczi úti (ma Bajcsy Zsilinszky út) könyvkereskedésben. Kézbesítői munkája során személyesen ismerte meg Jókai Mórt, Mikszáth Kálmánt, Gárdonyi Gézát. 1905-ben Dobrovszky Ágost cégéhez került az Eskü úti (ma Károly körút) üzletbe, ahol megtanulta a könyvek katalogizálását, a magyar bibliofilia kezelését. 1906-ban nyitotta meg önálló antikváriumát a Fürdő (ma József Attila) utcában. Számos könyvtárral, könyvtári vezetővel került kapcsolatba. Visszaemlékezéseiben megőrizte Szabó Ervin, Ferenczy Zoltán, Kőhalmi Béla, Pasteiner Iván alakját. Főleg a 16., 17. századi gyűjtemények, litográfiák ismerője volt. Üzlete látogatói közül sok íróval, politikussal került kapcsolatba. Károlyi Mihály, Móricz Zsigmond, Rexa Dezső vásárolt nála. Üzletét a zsidó törvények alatt kifosztották, 1944-ben pedig a tűz martaléka lett. 1946 után még dolgozott a Központi Antikváriumban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!