ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Mindszenty-bibliográfia szemelvényekkel

: Mindszenty-bibliográfia szemelvényekkel

Kiadás:

Budapest, 2011

Kiadó:

Eötvös József Könyvkiadó

Kategóriák:

Könyvészet Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639955257

tartalom:

"Tisztelettel ajánlom a kedves Olvasó figyelmébe e rendhagyó műfajú bibliográfiát. Főszereplője egy sokszínű, érdekes, sokféle oldalról tekinthető, csodálható és kritizálható, immár kétségtelenül történelmi személyiség. Élettörténetének adatait, eseményeit sorjázva felidéződnek békés és háborús korszakok szűkebb hazánkban és Európában s a nagyvilágban; egykori Szálasi, Rákosi és Kádár nevű emberek nevével jelzett időszakok; valamint a legkülönbözőbb tájak: Esztergom-Budapest-Róma-Vatikán négyszöge, katedrálisok és börtönök, zarándoklatok és gumibotos kínzóhelyek, bíborosi testületek és központi bizottságok, pártkáderek és egyházi személyiségek, társadalmi fent és lent szintek, óceániai iskolák, amerikai filmszínészek, kanadai indián békepipák, dél-afrikai zuluk által énekelt magyar Himnusz... Igazi orwelli világ, modern 21. századi társadalmi dráma, freudi pszicho-színmű, ugyanakkor izgalmas krimi forgatókönyv-vázlat... Több mint két évtizeden át folyó Mindszenty-kutatásaim tükrét tartja kezében a kedves Olvasó. Könyvtárnyi hazai és külföldi szakirodalom szól a 20. század e sokféle szempontból megközelíthető nagyhírű magyar főpapjáról, sokféleképpen ítélve meg hosszú életének történéseit, legfőképpen az őt körülvevő politikai közeg, politikai körülmények részletekbe menő, bőséges ismertetése-be és elemzésébe merülve. Jómagam elsősorban Mindszenty személyére koncentráltam, személyiségének résztényeit s azok összességét kívántam megragadni, személyiségének alakulását igyekeztem feltárni és közzétenni. A Mindszenty-életműről szóló munkáim e bibliográfiáját elsősorban saját magam számára állítottam össze a bíboros életútjának egyes szakaszai szerint elrendezve azokat, hogy további ez irányú kutatásaimat segítő munkaeszközként szolgáljon számomra, de haszonnal forgathatják a 20. század második felének magyar egyháztörténetével foglalkozó fiatal történész-kutatók is. Bennük már nem élnek az 1950-1990 közötti hazai egyháztörténet-írás és felsőfokú egyháztörténet-oktatás beidegződései, s tudják, hogy a tények alapos, részletes feltárása és a feltárt tények előítélet-mentes interpretációja nélkül aligha juthat hiteles eredményhez a kutató. A kötet számos helyén rövidebb-hosszabb idézetet is közöltem a regisztrált írásokból, azok tartalmának könnyebb azonosítása céljából. Ezért a téma iránt szélesebb körből érdeklődők amolyan Mindszenty-olvasókönyvként forgathatják e bibliográfia lapjait. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!