ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Missale Notatum strigoniense ante 1341 in Posonio

Missale Notatum strigoniense ante 1341 in Posonio

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

MTA Zenetudományi Intézete

Kategóriák:

Könyvészet Zene Angol nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar

Sorozat:

Musicalia Danubiana

Terjedelem:

692 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630141426

tartalom:

˝A Kelet-középeurópai terület zenei forrásai - a megélénkülő érdeklődés ellenére - alig ismertek a nemzetközi tudományban, sőt nem foglalták el megérdemelt helyüket ezen országok hagyománytudatában és közművelődésében sem. Holott akár sajátosságaikat nézzük, akár a bennük megjelenő általánosabb érvényű repertoárt és stílusokat, tanúságuk nem elhanyagolható. Olykor éppenséggel olyan elemeket is megőrzött e regionális - önmagán belül kisebb egységekre tagolódó kultúra, melyeket Nyugat-Európában újabb divatáramlatok korai feledésre ítéltek. Tanulságosak e források anyagában az egyes népek külön-fejlődését vagy sajátos ízlését tükröző vonások is. De ugyanilyen fontos bennük mindaz, ami e zenei hagyatékban összekapcsolja a szomszédos népeket, sőt közös európai örökségként az azonosságtudat és szolidaritásérzés szellemi táplálékául szolgálhatnak korunkban. Öröm számunkra, hogy a Musicalia Danubiana első köteteként szlovák-magyar együttműködéssel e vidék egyik legjelesebb, legjellemzőbb középkori forrásának facsimile-kiadását kínálhatjuk fel: tanulmányozásra a nemzetközi kutatásnak, használatra Szlovákia és Magyarország kulturális életének.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!