ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Múltunk neves könyvgyűjtői

: Múltunk neves könyvgyűjtői

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Könyvészet Műgyűjtés Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

294 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632820320

tartalom:

"A szerző célja, hogy híres főurak, főpapok és tudásra szomjazó egyszerű közemberek gyűjteményei megszületésének kulisszatitkait tárja elénk. A túlságosan szakmai részleteket elkerülve igyekszik színes körképet adni e nemes szenvedély néhány érdekesebb képviselőjéről a régmúlt századokból - akik mindenekelőtt a köz hasznát szolgálták, sőt a világban a magyarság hírét öregbítették. Izgalmas, olvasmányos tudósításokat olvashatunk többek között Vitéz János, Janus Pannonius, Zrínyi Miklós, Ráday Gedeon, Teleki Sámuel, Árva Bethlen Kata, Klimó György, Fáy János, Illésházy István, Literáti Nemes Sámuel korunk európai színvonalán álló, körültekintő, lelkes szervezőmunkát és sok anyagi áldozatot igénylő könyvgyűjteményéről, megszületésükről s nemegyszer tragikus szétszóródásukról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!