ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Régi magyar költők tára. XVII század. 2. Pécseli Király Imre, Miskolczi Csulyak István és Nyéki Vörös Mátyás versei

Régi magyar költők tára. XVII század. 2. Pécseli Király Imre, Miskolczi Csulyak István és Nyéki Vörös Mátyás versei

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Könyvészet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

537 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Régi Magyar Költők Tára sorozat a múlt század második felében indult meg és az Akadémia egyik legfontosabb irodalomtörténeti vállalkozása volt. A sorozat keretében megjelentek a középkori magyar versek egy kötetben és a XVI. századi magyar versek jelentós része hét kötetben. Ez a vállalkozás azonban a harmincas évek elején abbamaradt. A folytatás első lépéseként a XVII. század költészetének feldolgozása látszott a legszükségesebbnek, hiszen a kutatás e század vonatkozásában a legelhanyagoltabb, s e kor költészete a függetlenségi háborúkkal való összefonódottsága miatt is, igen fontos. A XVII. század versanyaga mintegy 15 kötetben fog megjelenni. Az első kötet a 15 éves háború, Bocskay és Báthory Gábor korának énekköltészetét adja közre, vagyis a XVII. század elejének anyagát. A versanyag középpontjában Bocskay személye áll, részben a róla szóló versek, részben a környezetéhez tartozó költők versei révén. A versek szövegéhez a legteljesebb kritikai-filológiai apparátus, valamint az egyes versek szerzőinek életrajza csatlakozik. Minden kötetet számos illusztráció, elsősorban az egyes kéziratokról készült fakszimile gazdagítja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!