MEZŐGAZDASÁG / Környezetvédelem kategória termékei
A biogáz

: A biogáz

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Környezetvédelem Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632316223

tartalom:

˝Azt, hogy a hulladék másodlagos nyersanyagforrás, már a hazánknál gazdagabb országok is felismerték. Napjainkban mezőgazdaságunk is figyelemre méltó eredményeket ér el az egyéb célra nem alkalmas szalma, nyesedék stb. hőenergiává alakításában. Csupán a legnagyobb mennyiségben képződőket, a híg- és almos trágyát, az élelmiszeripar, illetve a csatornázás nélküli települések fekáliás szennyvizeit hanyagoljuk el. Kezelésük költségek; szennyezi, sokszor fertőzi környezetét. A miattuk kifizetett újabb költségek forrása, nem is említve azt a természetrombolást, amelynek "árát" unokáinknak kell majd megfizetniük. Tudomásul kell vennünk, hogy a Föld kincsei: a víz, a termőföld, a levegő, a kőolaj, a földgáz, szén stb. végesek. Előbb-utóbb át kell állnunk tehát a megújuló energiaforrások hasznosítására is. Közéjük tartozik az előbb említett hulladékokból fejleszthető biogáz, amelynek kb. 60%-a 22 600 kJ fűtőértékű metán. A fejlesztése után visszamaradó, környezetet sem szennyező hígkomposzt mit sem veszít trágyaértékéből, sőt értékes fehérjeforrásként hasznosítható...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!