MEZŐGAZDASÁG / Környezetvédelem kategória termékei
Hígtrágya-hasznosítás

Hígtrágya-hasznosítás

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Környezetvédelem Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Biológiai környezetünk védelme

Terjedelem:

291 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632303784

tartalom:

˝A hagyományos állattartás hasznos és nélkülözhetetlen melléktermékét, a szerves trágyát évszázadok óta visszajuttatják a talajba, hogy javítsák a talaj szerkezetét, és gondoskodjanak a tápanyag-utánpótlásról. De mit lehet tenni a hígtrágyával, amely a nagyüzemi, iparszerű állattartás ,,kellemetlen" velejárója? Tulajdonképpen erre a kérdésre ad választ a könyv, hogy mit lehet, sőt mit kell tenni azzal a több mint 10 millió köbméter hígtrágyával, ami évente Magyarországon keletkezik? Nemcsak a mennyisége miatt okoz gondot, hanem azért is, mert a kezeletlen hígtrágya jelentős veszélyforrás. Megfertőzi az embert és az állatot, szennyezi a környezet levegőjét, vizét, talaját. A hígtrágya megnyugtató elhelyezése tehát az üzem érdekein túl az egész társadalom érdekeit is szolgálja. A külföldi és a hazai tapasztalatok szerint a hígtrágya öntözéses hasznosítása vált be eddig leginkább. Kedvező beltartalmi értékei miatt a terméseredményt is növeli, de az öntözés megszervezése, ütemezése, a berendezések célszerű kihasználása az állattenyésztő, a növénytermesztő és az öntözési szakemberek összehangolt munkáját követeli meg. Ha a szerves anyagban gazdag hígtrágyát újra visszajuttatják a talajba, akkor az állattenyésztés megszabadul tőle, a növénytermesztés olcsó tápanyagforráshoz jut, a hígtrágya környezetszennyező hatása pedig megszűnik.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!