GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
Infláció, munkanélküliség, monetarizmus

: Infláció, munkanélküliség, monetarizmus

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632215885

tartalom:

"A kiadó Nobel-díjas sorozatának legújabb kötete Milton friedman munkásságáról ad áttekintést. A közgazdasági Nobel-díj 1976. évi kitüntetettje, a monetarizmus "apostola", a chicagói iskola prominens képviselője, a legnagyobb hatású közgazdászok közé tartozik. Neve összefonódott a monetarizmus elméletével és az ezen alapuló manapság divatos, liberális gazdaságpolitikával. Tanai igen szélsőséges reakciókat váltanak ki, hívei és bírálói egyaránt megtalálhatók a kor vezető közgazdászai között. Eszméi szemben állnak a megjelenésükig uralkodó szerepet betöltő keynesi nézetekkel; az eltérő következtetések eltérő gazdaságpolitikát sugallnak a tőkés országok gazdasági nehézségeinek leküzdésére. A vita mindmáig eldöntetlen. Ugyanakkor egyre inkább tért nyernek olyan vélemények, hogy a friedmani monetarizmus számos előfeltétele sokkal inkább teljesül a tervgazdaságok, mint a piacgazdaságok gyakorlatában. Éppen ezért hasznos lehet, ha a hazai közgazdászkörökben is egyre mélyebben és alaposabban megismerik a monetarista tanokat. Ezt a célt is szolgálja ez a hiánypótló kötet, hiszen az olvasók magyar nyelven először kapnak átfogó képet a monetarizmus elméletéről és módszertanáról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!