GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
Jövedelemeloszlás Magyarországon

: Jövedelemeloszlás Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1936

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

17 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

Matolcsy Mátyás közgazdász. A budapesti műegyetemen diplomázott gépészmérnökként, majd közgazdaság-tudományi doktori oklevelet is szerzett. Egy évig állami ösztöndíjjal a London School of Economicson folytatott tanulmányokat, majd egy évig a berlini egyetemen tanult közgazdaságtant. Ezután tapasztalatszerzés céljából gyári munkásként dolgozott az Egyesült Államokban. Magyarországra visszatérve a budapesti Magyar Gazdaságkutató Intézet mezőgazdasági szakelőadója lett. 1935-től a nagykátai választókerület képviselője: előbb a kormányzó Nemzeti Egység Párt, majd a Független Kisgazdapárt tagja. Alapítója a Nemzeti Földműves és Munkáspártnak, amely nem sokkal később a Keresztény Nemzetiszocialista Front nevet vette fel. 1939-ben a Nyilaskeresztes Front programjával lett országgyűlési képviselő, 1940-ben pártjával együtt csatlakozott a Szálasi-féle Nyilaskeresztes Párthoz. 1942 januárjában kilépett a Nyilaskeresztes Pártból, majd februárban megjelentette az Új Európa első számát; ő maga pedig a kormányzó Magyar Élet Pártjába lépett be 1943-ban. A népbíróság 1946-ban börtönbüntetésre ítélte. 1953-ban a börtönben halt meg szívrohamban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!