GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
Vízgazdálkodás I. A vízgazdálkodás közgazdasági alapjai

: Vízgazdálkodás I. A vízgazdálkodás közgazdasági alapjai

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Közgazdaság Környezetvédelem Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

518 p., 8 tbl.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

A víz ma már nem a természet korlátlan mennyiségű, ingyenes ajándéka, mint régen, hanem egyre több és bonyolultabb munkával, jelentős anyagi - műszaki eszközök felhasználásával előállított termék, amelyhez a természetes vízkészlet az alapot adja meg. Ezért mind nagyobb a jelentősége a korszerű vízgazdálkodásnak, amely egyfelől gazdálkodás a vízkészletekkel mint természeti erőforrásokkal, másfelől gazdálkodás a termelőerőkkel, a munkaerővel és anyagi javakkal, amelyeket a természetes vízviszonyok átalakítására felhasználnak. A vízgazdálkodás és gazdaságtana, a hidroökonómia, a természettudomány, a műszaki tudomány és a közgazdaságtudomány határterületén kibontakozó új tudományág. Irodalma nemzetközi vonatkozásban is most van kialakulóban. A vízgazdálkodás összefüggéseinek a hagyományos tudományágakat átszövő feltárása és egységes szemléletű összefoglalása a magyar szakirodalomban előzményekkel nem rendelkezik. Ez a könyv, amely egy három kötetre tervezett sorozat első kötete, ebben a szemléletben tárgyalja a sokfelé ágazó műszaki-gazdasági, mérnök-gazdasági tudomány, a vízgazdálkodás kérdéseit. A Szerző a vízzel, mint gazdasági tényezővel, elsősorban a víz és a társadalom gazdasági összefüggéseivel foglalkozik, elemzi a természeti adottságok és a vízgazdálkodás műszaki-társadalmi-gazdasági feltételei közötti kapcsolatokat. Az első kötet ismerteti a vízgazdálkodás közgazdasági alapjait, népgazdasági összefüggéseit, üzemgazdasági kérdéseit. Bemutatja a gazdaság-matematika alkalmazási lehetőségeit a vízgazdálkodásban. A második kötet a vízgazdálkodás hidrológiai alapjait a vízkészletgazdálkodás szempontjaiból tárgyalja. A harmadik kötet a vízgazdálkodás fontosabb szakágazataival, azok helyzetével, népgazdasági összefüggéseivel és fejlesztési célkitűzéseivel foglalkozik. A könyv elsősorban az egyetemi oktatás célját hivatott szolgálni a vízépítő mérnöki szakon, de egyben a gyakorlati szakemberek számára is hasznos tájékoztatást ad a vízgazdálkodás műszaki-közgazdasági összefüggéseiről

leírás:

Védőborítója szakadt.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!