SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
A cádik dédunokája

: A cádik dédunokája

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

157 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630740478

tartalom:

Stanislaw Benski 1922-ben született Varsóban. Édesapját a nácik végezték ki, édesanyja és két fiútestvére a varsói gettóban pusztult el. Ő maga túlélte a szörnyűségeket, s már huszonhárom éve vezeti a lengyel fővárosban a Wojtówska utca szociális otthont, ahová a világháború után azokat a magányos, gondozásra szoruló zsidókat vették föl, akik megmenekültek a haláltáborokból. A cádi dédunokája című kötet elbeszéléseinek ők a hősei. Velemennyien az emlékezés megszállotjai, akiket visszatérő álmok üldöznek, s akik megszakítás nélkül beszélnek, idézik a múltat, mintha csak attól rettegnének, hogy mihelyt elhallgatnak, újra rájuk tör a haláltáborok csöndje. A könyv sajátos keveréke a szikáran tömör kisregénynek, a hűvösen objektív riportnak s "a szövegen túli" lírának. Hanna Krall híres, Egy lépéssel az Úristen előtt című könyvére emlékeztet. Benski négy elbeszéléskötetet és egy regényt publikált idáig. Elbeszéléseit olasz, német, francia, angol és holland nyelvre fordították le.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!