SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
A Két Szicília királya

: A Két Szicília királya

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630737906

tartalom:

A kiváló lengyel író immár harmadik regényét tartja kezében az olvasó, mely az első világháború kitörését követő hónapokban játszódik az Osztrák-Magyar Monarchia déli határán, Fehértemplomban. A regény hőse, Emil R. tartalékos hadnagy a Két Szicília királyának nevét viselő ulánusezredet választja állomáshelyéül, mert annak az ezrednek a legendáját keresi, melyben évtizedekkel korábban nagyapja harcolt Solferino mezején. "Solferino - ez a szó maga a vereség, a halál, a katasztrófa előérzetével átitatott, jajgató sebesültekkel a csatatéren bolyongó fehér kísértetekkel benépesült fekete éjszaka. Solferino - a felidézett fantáziaképek, a zenei requiem summája. És ennek megvan a maga jelentősége. A véget, a megkönnyebbülést, de egyszersmind a megkönnyebbülést jelenti. Solferino - e név csengése úgy szökött szárba benne, mint egy zene-virág, mint egy zene-liliom, vagy talán egy temetőszínű, sötétlila zene-orchidea. Sajátos, fojtó-fülledt mocsárszagot árasztó virág."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!