SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
A szép Seidenmanné

: A szép Seidenmanné

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631418081

tartalom:

"Ki adta Irmát a németek kezére? Ki űzte ki Lengyelországból? A szent Lengyelország, a szenvedő és hősies Lengyelország. A szent lengyelség, a részeges, elkurvult, áruló lengyelség, tele a pofája frázissal, zsidóellenes, németellenes, oroszellenes, emberellenes. A Legszentebb Szűz képe alatt. A fiatal nemzeti radikálisok és az öreg ezredesek talpa alatt. A Belweder teteje alatt. A híd alatt. A szent lengyelség a kocsma és a kasza alatt. A sötétkék rendőrök bárgyú ábrázata. A fejvadászok rókaképe. A sztálinisták kegyetlen arca. Március tahó pofái. Augusztus rémült pofái. December dölyfös pofái. Az istenkáromló szent lengyelség, mely a Nemzetek Krisztusának merészelte nevezni Lengyelországot, de spicliket és besúgókat, törtetőket és sötét alakokat, sintéreket és vesztegetőket, mások pénzéből élt, alattvalói hűséggel csókolt kezet a zsarnokoknak. Az utolsó próba szükséges volt! Elkerülhetetlen. Legyen áldott. Most talán megérti végre Lengyelország, hogy a gazemberség és a szentség megfér egy fedél alatt is, a Visztula mentén, mind mindenütt az egész istenadta világon!"

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!