SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Az isteni Julius. Egy antikvárius feljegyzései

: Az isteni Julius. Egy antikvárius feljegyzései

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kedves hölgyeim és uraim, van-e önök közt valaki, aki istenné akar válni? Kívánsága megvalósítható. Persze nem mindenki sóvárog ilyesmire, s nem is képes rá mindenki. De talán tudni szeretnék, hogy kell csinálni? Megvan a módja. A történelem ismer ilyen eseteket. Parancsolnak példát? Tessék: Julius Caesar..." A szerző ilyen közvetlen hangon invitálja az olvasókat, és mindvégig élvezetes módon mutatja be az igazi Julius Caesart. Felvetődik a kérdés: regény ez a könyv vagy történelmi esszé? Mi a lényegesebb benne: az antik forrásokból egybekerített Caesar-életrajz, vagy az író történetfilozófiai általánosításai? Ami a múltra vonatkozik, vagy ami a jelenre? A válasz egyúttal megmagyarázza a könyv sikerét is: a szerző mai szemmel, a ma emberének történelmi tapasztalatain alapuló bölcs iróniával nézi a múlt eseményeit, s modern írói eszközökkel mutatja be őket, vonja le belőlük a következtetéseket a mai olvasók számára. Az isteni Julius első lengyel kiadása 1961-ben, a második 1962-ben jelent meg; az egyik hetilap által rendezett "népszavazáson" a lengyel írók és értelmiségiek az 1961-es év legjobb könyvének nyilvánították.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!