SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Az utazás

: Az utazás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Dygat regénye a kispolgári illúziók szatírája. Hőse egy minisztériumi kistisztviselő, művelt, ábrándozó, de cselekvésre képtelen, épp ezért kicsit nevetséges figura, tele a polgárság nosztalgiáival. Elvágyódik a mindennapok szürke egyhangúságától, bár maga is érzi, hogy ez az egyhangúság és reménytelenség önmagából, saját kiegyensúlyozatlan, határozatlan egyéniségéből fakad. Végül útjába akad a nagy kaland, fiatalkori ábrándjainak beteljesülése: öccse és ellenpólusa, a világhírű filmrendező jóvoltából Olaszországba utazik. A csodák azonban közelről lelepleződnek, az előre várt kiábrándulás és unalom kíséri hazafelé útjában. Dygat a modern lélektani regény eszközeivel ábrázolja hőse sorsát. A társadalom egy egész rétegének megváltozott körülmények között is tovább élő, jellegzetes attitűdjét leplezi le elevenbe vágóan, finom iróniával."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!