SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Ázril álma

: Ázril álma

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Julian Stryjkowski Hangok a sötétben és a Vendégfogadó címen nálunk is megjelent műveit a kortárs lengyel irodalom klasszikus alkotásaiként tartják számon. Az Ázril álma ismét ezt a Chagall képeiről ismerős, megszállott vallási atmoszférában vergődő, immár örökre elpusztult világot idézi fel. A regény hőse meglett korában tér vissza szülővárosába, egy galíciai kisvárosba, hogy számot vessen önmagával. Mikor és mivel hibázta el életét? Jóváteheti-e még? Felkeresi ifjúkori szerelmét, megholt apja emlékezetét elevenítené meg, valaha volt vallásos hitének maradékába fogódzna. Régóta elfojtott vágyak törnek fel benne, s rá kell döbbennie: saját erkölcsi normáival került tragikus összeütközésbe. Stryjkowski ábrázolásmódját ebben a regényében is a tiszta érzések tündéri lebegésének és az emberben megbúvó démoni erők visszahúzó sötétségének együttes megjelenítése jellemzi. Minden mondatát különös holduvar veszi körül. Stílusának sajátos fény- és árnyjátéka egyedülálló hatású a lengyel prózában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!