SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Éjszakai piknik

: Éjszakai piknik

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

359 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Az ezredvégen üstökösként feltűnő fiatal lengyel író regénye a forrongó 80-as évek elején, a rendszerváltozás előtti Lengyelországban, Wroclawban játszódik. Helybéli fiatalok keresik lehetőségeiket a bizonytalanná vált világban: apró lázadásokkal harcolnak a rogyadozó szocializmus ellen, s közben élni, dolgozni szeretnének. Közéjük csöppen egy ifjú színházi rendező, az Angol, aki eleinte értetlenül szemléli ezt a sajátos szubkultúrát, majd az egyik lány iránti reménytelen szerelme, mélyülő kapcsolatai révén megismeri új barátai életét. A srácok többsége jövőjük kilátástalansága miatt Amerikában próbál szerencsét. Az Európától megcsömörlött Angol szintén a tengerentúlon keresi boldogulását. Útjaik New Yorkban keresztezik egymást, ahol rá kell döbbenniük, hogy idegen környezetben, gyökértelenül, pénz nélkül Amerikában sem könnyű az élet... Pár év múlva visszatérnek Lengyelországba, ahol a megváltozott politikai helyzetben talán lehetőségük nyílik az érvényesülésre, a tartalmasabb életre. Az Angol immár dokumentumfilmesként látogat ide, s egykori szerelme, régi barátai és a számára különös miliő ismét magával ragadja: a rendszerváltozást követő új világról készít filmet. E filmszerű, izgalmas regény friss nyelven tárja elénk Kelet-Közép-Európa számunkra oly ismerős, kesernyés-szomorkás-groteszk közelmúltját. Piotr Siemion (1961) Wroclawban töltötte gyermek- és ifjúkorát. A Columbia Egyetemen szerzett jogi és bölcsészdiplomát, majd a Wall Streeten dolgozott jogászként. Az írás mellett műfordítással is foglalkozik. Jelenleg Varsóban él. Éjszakai piknik című művét számos nyelvre lefordították."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!