SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Föld. Történet Orosz-Lengyelországból

: Föld. Történet Orosz-Lengyelországból

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Lengyel irodalom Orosz irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

32 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az a darab föld, amelyről történetet mondok, a dombrovi nagy erdőn tul, a Visztula partján fekszik. Azok a nagy füzfák, melyek megannyi vén királyként állnak ott terebélyes koronájukkal, tulnőve egymáson - mind magasabban és magasabban - a végeláthatatlan erdő mélyéig, az idők nagy során kiszivták a földnek minden kövérségét, nedvét, elannyira, hogy száraz és homokos lett az, és elaszott, mint az anya kiapadt emlői. Most, a tavasz évadján, mikor köröskörül minden megcsillant az ébredő nap fényében, a sötét, száraz homokrét még élesebben különült el a derült szemhatártól. A duzzadó erejökben fénylő napsugarak tüzes kérőkként özönlöttek alá a földre, de nem lelték szerelmesüket, ki övék akart volna lenni. Hiába ébresztgették csókjaikkal az eltévedt termőmagocskát, melyet a szél a kövér földekről hajszolt oda - a föld nem engedte meg többé, hogy zöld vetés fakadjon belőle. És ha a gyönge sarjadék itt-ott mégis kiütközött, a homok és a por időnek előtte kiszáritotta és valósággal megemésztette. S az egész földség, mely végighuzódott a Visztula mindkét partján, olyan volt, mint egy értéktelen földdarab, melyet a nagy, zúgó erdő hányt ki magából szégyentelenül Isten és ember előtt."

leírás:

Felvágatlan példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!