SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Mazepa

: Mazepa

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világirodalmi Kiskönyvtár

Terjedelem:

91 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Slowacki a lengyel romantika nagy költője kiváltképp verseiben alkotott maradandót - egy kötetnyi költeménye magyarul is megjelent -, de drámaírónak is kiváló. Különösen kedvelte a történelmi témákat, amelyekben rendszerint a maga korához szólt, a maga korának hibáit ostorozta.
A Mazepában is történelmi alakot választott hőséül, a későbbi legendás kozákvezért, Mazepát, János Kázmér király apródját, aki éppoly szenvedélyes szoknyavadász, mint gazdája. egy feudális nagyúr fiatal, szép felesége körül legyeskedik. Ez az ártatlannak látszó kaland az összevissza gubancolódott féltékenységi tragédia magva. A színes történelmi környezetben eleven alakok mozognak, lelkiviláguk, indulataik a mai olvasót is lekötik. Slowacki tragédiáját Magyarországon mutatták be először több mint száz évvel ezelőtt Nagy Ignácz fordításában, s Egressy Gábor és Lendvay játszották benne a főszerepeket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!