SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Megmenekült

: Megmenekült

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Napjaink Költészete

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A mai lengyel költészet egyik legjelentősebb alakja, az ifjú költőnemzedék mestere és példaképe. Radomskban született 1921-ben; ott járt középiskolába, majd munkásként és a földalatti sajtó munkatársaként dolgozott. 1942-ben az Armia Krajowa (Honi Hadsereg) tagjaként részt vett a németek elleni partizánharcokban. 1945-ben a krakkói Jagelló Egyetem művészettörténeti karára iratkozott, az ötvenes években pedig Magyarországon volt ösztöndíjas. Első verseskötete, a Niepokój (Nyugtalanság) 1947-ben jelent meg. Szigorú, kegyetlen igazmondása, fájdalmas, mégis tárgyilagos hangja, verseinek feszültsége, dísztelen, már-már kopár stílusa, a múltat, a jelent és a jövőt vállaló hűsége mindmáig legnagyobb eseménye a háború utáni lengyel irodalomnak. Újabb verseiben is ez a feszültség vibrál, ez a feszültség lendíti mondandóját a köznapi próza fölé, sőt a gondolatritmusok emelkedő dikciójával nemegyszer az ódai szenvedély magasába. Más műfajok művelőjeként is nemzedéke legjobbjai közé emelkedett. Novelláit három kötetben adta ki, a kor erkölcsi kihívásaira groteszken, filozofikusan felelő abszurd drámáit pedig Európa több színpadán játsszák sikerrel.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!